پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

رژیم غذایی متعادل به حفظ سلامت و فعالیت فرد در ماه مبارک رمضان کمک می کند.

رژیم غذایی متعادل به حفظ سلامت و فعالیت فرد در ماه مبارک رمضان کمک می کند. به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج ،کارشناس تغذیه ورژیم درمانی این مرکز درمانی با توجه به اهمیت و نقش تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان ارزش معنوی ، جسمی و روحی بسیاری دارد و میتواند موجب ارتقاء سلامتی گردد. مینا خلج اذعان داشت : یکی از موارد بسیار مهم در روزه داری داشتن رژیم غذایی سالم و کافی می باشد و اجرایی برنامه غذایی صحیح در این ماه، در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر کمک کننده است. وی تصریح کرد: وعده های اصلی غذایی در ماه مبارک رمضان شامل سحری، افطار و شام می باشد، در وعده سحری که مشابه ناهار است بهتر است از کربوهیدرات مانند برنج ، غلات کامل، مرغ ، ماهی، میوه، سبزیجات و آب کافی استفاده شود و همچنین مصرف غذاههای چرب، شور و ادویه دار کمتر شود. کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) افزود: در وعده افطار که مشابه صبحانه می باشد بهتر است مایعات مغذی گرم مانند شیرهمراه با حجم کمی از غلات، پنیر، گردو و سبزی و یا سوپهای نرم و مواد قندی مانند خرما و عسل استفاده شود.در وعده شام مصرف غذاههای سبک ، ترجیحا غذاههای حاوی پروتئین، سبزی و غلات توصیه می شود. مینا خلج در پایان توصیه نمود:حتما سه وعده غذایی میل کنید تا بدن با کمبود مواد مورد نیاز مواجهه نشود.


*وعده سحری اهمیت قابل توجهی دارد و حذف آن عوارض زیادی مانندسردرد، عصبانیت و ضعف را در پی دارد.


*مصرف غذا های پر چرب، بخصوص در هوای گرم موجب تشنگی و کم آبی میشود.


*آب را فراموش نکنید، مصرف مایعات مانند آبمیوه و شیر در فاصله افطار تا سحربه تعادل آب بدن در طول روز کمک میکند.


*مصرف آب زیاد هنگام افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می گردد.


*مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری موجب تحریک ترشح هورمون انسولین و کاهش قند خون میگردد،در نتیجه فرد زودتر گرسنه میشود.


*جهت ثابت نگهداشتن قند خون، مواد غذایی ناسالم مانند زولبیا استفاده نکنید، بلکه خرما مصرف کنید.


*در وعده افطار از غذا های حجیم استفاده نکنید و بدن خود را آرام برای وعده شام آماده کنید، در غیر این صورت دچار بیماری های گوارشی مانند نفخ و سوزش معده میشوید.


*از نوشیدن چای به مقدار زیاد در وعده سحری اجتناب کنید، زیرا این امر منجر به تکرر ادرار و از دست دهی آب بدن میگردد.


*آشامیدن آب و نوشیدنی های خیلی سرد با معده خالی زیان بخش است.


*بادمجان، فلفل و سایر ادویه ها منجر به تشنگی در طول روز میگردد.


* مصرف میوه و سبزیجات را فراموش نکنید، این مواد غذایی با حفظ آب بدن از یبوست و گرسنگی جلوگیری میکنند.